Krokiety z farszem ze szpinaku i mozzarelli
Miałam wczoraj zrobić krokiety. Ale mój głodny facet pokrzyżował te plany i gdy nadziewałam naleśniki to pochwycił je i zjadł zanim zdążyłam je podsmażyć. Wstawiam przepis na produkt finalny (zdjęcia ukazują to, co wczoraj udało mi się zrobić).Składniki:
Ciasto:
3 szkl. mąki
2 jaja
1 szkl. mleka
1,5 szkl. wody
Farsz:
1 kulka mozzarelli
200-250 g szpinaku mrożonego
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła
Sól, pieprz
Ubijamy jajka, dodajemy mąkę, mleko i wodę, mieszamy.
Smażymy naleśniki.
Smażymy na maśle szpinak, dodajemy zmiażdżony czosnek,
doprawiamy.
Na naleśniki nakładamy szpinak i mozzarellę pokrojoną w paski. Zwijamy w
rulon. Moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej smażymy do
zezłocenia.
0 komentarze:
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.