Duszony filet z indyka

17:38 ewelasia 0 Comments

Składniki:
·        filet z indyka
·        przyprawa do mięs (użyłam do gyrosa)
·        cebula

Sos:
·        2 łyżki mąki
·        kostka rosołowa


Filet kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm i smażymy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę. Jak indyk się przyrumieni to dolewamy trochę wody, doprawiamy i dusimy, co jakiś czas przewracając mięso i dolewając ubywającą wodę (możemy również wtedy dodać więcej przyprawy). Gdy indyk będzie miękki to wyjmujemy go, a z pozostałej zawartości patelni robimy sos: dodajemy kostkę rosołową oraz mąkę uprzednio rozpuszczoną w jednej szklance wody. Możemy ewentualnie jeszcze doprawić. Gotujemy kilka minut.

0 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.