Duszony filet z indyka
Składniki:
·
filet z indyka
·
przyprawa do mięs (użyłam do gyrosa)
·
cebula
Sos:
·
2 łyżki mąki
·
kostka rosołowa
Filet kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm i smażymy na patelni.
Dodajemy posiekaną cebulę. Jak indyk się przyrumieni to dolewamy trochę wody,
doprawiamy i dusimy, co jakiś czas przewracając mięso i dolewając ubywającą
wodę (możemy również wtedy dodać więcej przyprawy). Gdy indyk będzie miękki to
wyjmujemy go, a z pozostałej zawartości patelni robimy sos: dodajemy kostkę
rosołową oraz mąkę uprzednio rozpuszczoną w jednej szklance wody. Możemy
ewentualnie jeszcze doprawić. Gotujemy kilka minut.
0 komentarze:
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.