Tarta z porem i sosem serowo-czosnkowym

18:18 ewelasia 0 Comments

Ostatnio często próbuję nowych przepisów na najróżniejsze tarty. Dziś będzie kolejny.

Przypominam, że przepis na spód znajduje się pod tym linkiem, ale przyznaję się bez bicia, że tym razem użyłam gotowego spodu ;)


Składniki na farsz:
2 pory (biała część)
kilka ząbków czosnku
mały jogurt naturalny
mała śmietana
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, oregano, majeranek
starty żółty ser (dałam na oko, mogło być z 15 dag)

Pory kroimy na talarki, następnie na ćwiartki, gotujemy kilka minut, odcedzamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. Z pozostałych składników przygotowujemy sos, ale dajemy do niego ok. 1/3 sera. Na spód tarty nakładamy ugotowanego pora, na to sos i posypujemy resztą tartego sera. Pieczemy jeszcze ok. 20 minut. 



0 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.