Zupa jest szybka w wykonaniu i ma ciekawy smak. Polecam :)
Składniki:
2 bataty
1 pietruszka
1 marchew
½ cebuli
pieprz czarny, ziołowy, kurkuma, czosnek
Bataty, marchew i pietruszkę kroimy na kawałki i gotujemy (w ok. 1 litrze wody) do miękkości.
Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę do zeszklenia. Dodajemy do gotujących
się warzyw. Blendujemy, doprawiamy.
Share this post:
0
komentarze:
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.
Moje kulinarne początki. Przepisy proste i te ciut trudniejsze, zwyczajne i wykwintne. Te sprawdzone i eksperymentalne. Zapraszam! Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie ich tylko za moją zgodą.
0 komentarze:
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.