Makaron ze szpinakiem

12:30 ewelasia 0 Comments

Składniki:
30 dag makaronu
20 dag szpinaku mrożonego
2 łyżki śmietany (u mnie 12%)
2 łyżki margaryny
ser żółty lub mozzarella
kostka rosołowa (opcjonalnie)
2 ząbki czosnku
sól, pieprz


Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, podsmażamy 5 minut. Dodajemy ok. 100 ml wody, kostkę rosołową i dusimy. Po chwili dodajemy zmiażdżony czosnek i śmietankę, doprawiamy i dusimy dalej aż szpinak będzie miękki (10-15 minut).
Na talerze wykładamy makaron, na to szpinak, posypujemy startym serem żółtym lub mozzarellą.


0 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.